a

Cum a ajuns o româncă să câștige sute de mii de euro după ce a pornit o afacere prin care ajută oamenii să slăbească

- - 37- 250 vizualizari

Oamenii sunt preocupați de aspectul fizic, iar o româncă a ales să materializeze această idee într-o afacere de succes. Carmen Todică a creat Atelierul de Slăbit în urmă cu patru ani, din dorința de a-i ajuta pe oameni să redescopere frumusețea, iar acum îşi propune să deschidă două centre de înfrumuseţare şi în ţară în următorii cinci ani şi se uită la oraşe ca Sibiu, Braşov, Cluj-Napoca şi Constanţa.

Bazat pe tehnologie, atelierele lui (trei la număr) Carmen a generat venituri de peste 250.000 de euro.

„Povestea Atelierul de slăbit a început în 2015, moment în care mi-am dat seama că îmi doresc să fac un centru pentru oameni. Ne-am gândit la Atelierul de slăbit ca la un brand încă de la început. Tot de la început mi-am propus să am patru centre în Bucu­reşti şi patru centre în ţară“, îşi aminteşte Carmen Todică, fondatoarea Atelierului de slăbit, potrivit zf.ro.

Iniţial, ea a făcut un centru mic, iar în nu­mai patru luni şi-a dat seama că cererea este mult mai mare, motiv pentru care a deschis şi o clinică, care vine cu servicii com­ple­mentare ce­­lor de slăbit, având medici specializaţi în me­di­ci­na internă, care analizează cauzele şi efec­te­le problemei şi stabilesc programe de slă­bit pe baza acestora. „Aşa ne diferenţiem de concurenţă.“

Investiţia în deschiderea primului centru s-a ridicat la 100.000 de euro, bani cu care în prima fază a cumpărat o parte din echipa­mente, în rate. Acest centru oferă servicii de remodelare corporală şi estetică facială, de care pot beneficia 4-6 persoane în acelaşi timp. „Recomadarea noastră este ca lucrurile să fie tratate treptat pentru o slăbire sănătoasă.“

Cei mai mulţi clienţi soli­ci­tă epilarea definitivă, susţine Carmen Todică, care dă rezultate con­crete după şase şedinţe şi costă, în total, 2.400 de lei. Apoi, cel mai cerut serviciu este cel de slăbire localizată (criolipoliză).

„Bărbaţii sunt mai conştiin­cioşi şi se ţin de treabă, iar în gene­ral îşi doresc epilare de­fi­ni­tivă, criolipoliză şi VelaShape, care este de şase şedinţe. Pachetele sunt la oferte. Nu ne apucăm de treabă fără diagnostic. Însă, m-a surprins faptul că tot mai mulţi oameni îşi re­zervă sau îşi cumpără pachete online, iar vo­lu­me­le au crescut mai ales după pandemie“, spu­ne antreprenoarea, care a precizat, de asemenea, că majo­ritatea clienţilor sunt femei, 80-85%.

Înainte de apariţia noului coronavirus, care a dus la închiderea temporară a centre­lor, Carmen Todică spune că în medie avea 500 de clienţi într-o lună. În prezent, compania are trei locaţii în Bucureşti, în Tineretului, în Dorobanţi şi în incinta mall-ului Afi Palace Cotroceni, cea din urmă fiind încă închisă. „Tendinţa oamenilor este evidentă spre mall, iar în următorul an vom vedea tot mai multe centre în mall, pentru că avem mai puţin timp.“

„În 2019 am avut o cifră de afaceri de 250.000 de euro, a fost cel mai bun an al nostru. Am investit în brand, pentru că fără marketing nu poţi exista pe piaţă. Avem parteneriate şi în zona corporate cu firme oferindu-le pachete adaptate pentru salariaţii lor“, a mai spus anteprenoarea, potrivit sursei citate.

Carmen Todică, fondatoarea brandului Atelierul de slăbit, îşi propune ca în 2023 să deschidă un centru de înfrumuseţare şi în ţară, iar în următorii cinci ani să aibă patru centre în Bucureşti şi două în ţară. Oraşele pe care le analizează acum sunt Sibiu, Braşov, Cluj şi Constanţa.

37 recommended
250 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »