a

Oana Stoica este olimpica națională care vrea să schimbe sistemul de învățământ

- - 56- 172 vizualizari

 

 

Elevă în ultimul an la Colegiul Național ”Costache Negri”, Oana, a obținut în acest an locul al treilea la Olimpiada Națională.

Aceasta vorbește într-un interviu pentru Adevărul despre problemele cu care se confruntă învățământul astăzi.

Specializarea Psihologie-Pedagogie reprezintă marea sa pasiune, în care și-a depășit așteptările și cu care vrea să-și croiască drumul în viață.

Lucrează de câțiva ani cu copiii de grădiniță: „Pedagogia mă atrage, chiar dacă ni se spune că salariile sunt mici şi că nu este de viitor. Învăţământul nu va muri niciodată“, a explicat eleva, care vrea să devină profesoară de engleză.

Ea consideră că sistemul suferă de pe urma atitudinii pe care profesorii o implementează în școli: „Eu aş schimba cam tot la sistemul actual, pentru că încă se ţipă la copii, sunt bătuţi şi sunt încărcaţi cu foarte multe teme. Este bună şi puţină fermitate când eşti profesor, dar nu dusă la extrem. Copiii trebuie să vină de plăcere la şcoală, nu cu frică, pentru că face parte din viaţa lor, iar modelarea pe care o aduce şcoala trebuie făcută altfel“.

Ba chiar propune un model interactiv de predare: „Mi se pare mult mai eficient să laşi copilul să se dezvolte în ritmul lui normal, să nu îi impui să o facă altfel decât poate el să o facă. Cred că în procesul de învăţământ ar trebui integrate elemente din alte domenii, cum ar fi muzica şi mişcarea. Astfel, elevii vor face conexiuni mai rapid şi îşi vor dezvolta creativitatea“.

56 recommended
172 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de