a
Fără categorie

Medicul cardiolog, de origine iraniană, născut în Germania, care a venit în România să salveze inimi

- - 29- 350 vizualizari

Este fondatorul unei mari rețele private de sănătate. S-a născut în Germania, e de origine iraniană și a devenit vindecător de inimi în România. A avut cazuri medicale foarte complicate și mediatizate, dar și-a păstrat mereu calmul și modestia.

Este foarte greu să zic de unde vin și unde mă voi îndrepta e și mai greu să răspund. Eu sunt cardiolog și îmi place foarte mult profesia mea, dar lucrul de care sunt foarte mândru este că am introdus un sistem privat de abonamente medicale în România, care a devenit un exemplu și în Vest. Eu sunt de origine persan. Născut în Germania”, spune Wargha Enayati.

Tatăl său a fost ginecolog, și în urmă cu treizeci de ani a venit din Germania în România, să studieze la Cluj.  Spune că în familia lui sunt și musulmani de origine, și creștini, evrei.

A avut momente grele, care l-au făcut să devina ceea ce este acum.

„N-a fost roz tot timpul, am avut nopți nedormite. Au fost moment în care afacerea era la un pas de a se prăbuși. Cazuri medicale foarte complicate și mediatizate și trebuia să știi cum să răspunzi. Am avut perioade în care într-o zi, două slăbeam trei, patru kilograme. Dacă cineva crede că totul vine așa de la sine, nu vine. În viața unui om există cum zice tatăl meu trei părți: este partea de afacere, sau munca ta, este familia și credința. Cel mai important pentru mine este de a sluji pe semenii mei și de a face să fie această lume un pic mai bună. Am făcut acest proiect nou, care e unic. Am deschis o policlinică socială. Acum deservim peste 1300 de pacienți, care primesc în afară de medicamente, consultații de toate specialitățile și un tratament și noi dăm și tratamente la pacienți care nu au nici un fel de asigurare și totuși trebuie să supraviețuiască. Este frumos a vedea pe câți oameni poți ajuta și câți oameni sinceri și oameni buni au ajuns în situații dificile și care au nevoie de ajutorul tău. Pentru mulți dintre pacienți suntem un fel de mamă sau tată deja, pentru că încercăm să ținem demnitatea lor. să nu se simtă că primesc ceva de pomană, să plece cu capul sus, cu o încurajare, de a vedea lucruri pozitive în fiecare om, și calitățile lui și cred că îi ajută și în alte domenii din viață”, spune Wargha Enayati.

Sursă: Digi24

29 recommended
350 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Lupescu Anca


Bookmark?Remove?

Românul cunoscut în toată lumea drept omul care alină durerile. “De fiecare dată când plecăm în ţară şi ne întoarcem aici e un sentiment de parcă ţi se rupe ceva “

-

Se numește Constantin Tuleașcă, dar oamenii îl știu drept românul care vindecă suferința. Are 35 de ani, este neurochirurg și a găsit leacul pentru nevralgia de trigemen, adică durerile atroce din zona feței, asemănătoare cu electroșocurile. Constantin a studi... Mai mult »

Bookmark?Remove?

Raluca Mureșan, omul care te face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. A ajuns la New York cu 100 de dolari în buzunar: ”Mi-am demonstrat că se poate”

-

Raluca Mureșan este omul care te-ar face să vizitezi România, chiar dacă locuiești aici. Atât de frumos vorbește despre țara ei și atât este de bună în meseria de ghid turistic. A studiat și a muncit la New York, și a ajuns în America pentru că, spune ea, uitâ... Mai mult »