a

O universitate din România a intrat în topul primelor 500 de universități din lume

- - 54- 1749 vizualizari

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași se situează pe primul loc în țară.

Între primele 500 de universități din lume, se află pe locul 428, potrivit The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018.Din topul celor 1.000 de universități de elită, doar cinci instituții aparțin României:

Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Universitatea București

Universitatea de Vest Timișoara

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Grigore T. Popa” Iași.

În cea de-a 13-a ediție a topului, UMF Iași înregistrează o premieră: este prima dată când o universitate de medicină din România intră în această prestigioasă clasificare mondială.Conform angajatorulmeu.ro, dintre cele 20.000 de instituții de învățământ superior din lume, doar 1.000 de universități (cinci la sută), din 77 de țări, au fost incluse în clasament.

S-au analizat aproape 62 de milioane de citări din 12,4 milioane de lucrări științifice de cercetare, din ultimii cinci ani, și răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților. Datele de contact ale participanților la sondaj au fost extrase din baza de date Elsevier.

Această clasificarea are în vedere activitatea de predare, cea de cercetare, impactul activităților de cercetare, ca urmare a numărului de citări (câte 30 la sută), activitatea internațională (7,5 la sută) și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic (2,5 la sută).

În cadrul acestora se regăsesc 13 indicatori de performanță, cu valoarea atribuită în clasificarea generală.

La indicatorul vizibilitatea academică la nivel internațional, UMF Iași este pe primul loc în țară și pe locul 428 la nivel mondial, la transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, este pe locul doi, după Universitatea „Babeș-Bolyai”, iar la indicatorii predare și cercetare – pe locul patru între universitățile românești din clasament. Indicatorul Activitatea Școlii Doctorale situează UMF Iași pe locul 814 la nivel internațional, scrie EdițiadeDimineață.

„Ranking-ul universitar reprezintă instrumentul de evaluare a performanțelor academice și vizibilității naționale și internaționale. UMF Iași a fost invitată să parcurgă sistemul The Times Higher Education pentru 2018, iar clasarea reprezintă un loc onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice şi studenţii le-au depus şi le depun în activitatea didactică și de cercetare. Sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare şi mai bună a universităţii noastre” – a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, rectorul UMF Iași.

54 recommended
1749 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »