Florin Gherghina folosește o încăpere oferită de Facultatea de Medicină din Craiova drept sală de sport, unde copiii beneficiază de terapie și se întorc acasă pe propiile picioare.
S-a vorbit în ultima vreme, foarte des, de nevoia regiunii noastre de a avea un spital de copii. O, Doamne, Da! Adică, de exemplu, eu îmi aduc copiii până la un anumit nivel, să crească, să se dezvolte. După care ar trebui să am tot felul de roboți, fiindcă recuperarea medicală nu mai înseamnă un spalier sau masaj”, spune Florin Ghergina, medic.
În cei 18 ani de experiență, doctorul Florin Gherghina s-a specializat în afecțiuni neurologice plus problemele de la articulația mânii și a pumnului.
Studenţii lui îi sorb fiecare cuvânt şi îl divinizează pentru devotamentul cu care îngrijeşte copiii
„Am avut un noroc foarte, foarte mare să fiu aici, alături de domnul profesor. Îmi doresc foarte mult să stau alături de domnul profesor și să învăț alături de el și să îl ajut pentru că e foarte greu și are foarte mare nevoie de studenți ca noi, dedicați și implicați sufletește”, spune Cristina Zisu, student voluntar.
În toată România, echipamente speciale pentru recuperare există doar la spitalele de la Bucureşti şi Iaşi. Doctorul Florin Gherghina visează să ajute mai mulţi copii, potrivit Digi24.
Dotările nu îl lasă, iar în mica sală improvizată nu poate să lucreze cu mai mult de şase pacienţi în acelaşi timp. Îi învaţă însă cu pasiune pe studenţii lui tot ce ştie. Speră că măcar ei vor avea aparatura de care au nevoie copiii, ca să nu rămână în scaunele cu rotile.