a

Festivalul Internaţional de Statui Vivante începe marţi, 23 mai, în grădina Casei Filipescu-Cesianu

- - 18- 88 vizualizari

Festivalul Internaţional de Statui Vivante, ediţia a VIII-a, se va desfăşura începând de marţi până pe 28 mai şi va reuni artişti din Olanda, Portugalia, Spania, Macedonia, Anglia, Ucraina şi Germania.

Festivalul, organizat de Teatrul Masca, va fi deschis marţi în grădina Casei Filipescu Cesianu, cu evenimentul „Noaptea statuilor vivante”, de la ora 20,00.

„Într-o ambianţă specială, încărcată de istorie şi traversată de umbrele bucureştenilor din secolele trecute, vor apărea pe aleile Grădinii 20 de statui vivante din Olanda, Portugalia, Spania şi Ucraina”, informează organizatorii.

În cadrul celei de-a VIII-a ediţii a festivalului vor putea fi văzute peste 100 de reprezentanţii susţinute de artişti ai Teatrului Masca alături de invitaţi din cele şapte ţări participante.

„Ediţia 2018 statuile Teatrului Masca se referă la ‘Strigătele Parisului’ şi îşi propune să aducă în spaţiul Festivalului atmosfera colosală a Parisului sfârşitului de secol XVIII şi începutul secolului XIX cu străzile pline de comercianţi ambulanţi şi mai ales de strigătele acestora, un adevărat concert de o rară vitalitate. Atmosfera oarecum nostalgică va fi realizată prin tehnica statuii de porţelan, atât în ceea ce priveşte costumul cât şi machiajul. Create de către scenografa Adina Mastalier care a folosit câteva substanţe cu totul speciale, costumele personajelor pe care le vom aduce în Festival sunt de o expresivitate extraordinară, suprafeţele pe care se mişcă personajele sunt cât se poate de mici, iar din punctul de vedere al tehnicii de mişcare studiem folosirea stop cadrului activ şi al mişcării în relanti”, se arată pe site-ul Teatrului Masca.

Următoarele şase zile ale Festivalului se vor desfăşura în Grădina Cişmigiu (23 şi 24 mai), Parcul Al. I Cuza (25 şi 26 mai), Parcul Regele Mihai I, intrarea din Şos. Nordului (27 şi 28 mai) şi esplanada Teatrului de Comedie (23-27 mai).

Festivalul va găzdui şi o serie de evenimente conexe: demonstraţii de machiaj, expoziţii de fotografie şi de costume, spaţii de documentare cu materiale informative despre teatrul outdoor şi statuia vivantă, proiecţii video.

Intrarea publicului la eveniment este liberă.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Teatrul Masca cu sprijinul Primăriei sectorului 3 şi al Muzeului Municipiului Bucureşti.

18 recommended
88 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »