a

Filmul „Monştri.“, de Marius Olteanu, premiat cu Golden Mimosa, pentru cel mai bun scenariu, în Muntenegru

- - 23- 34 vizualizari

Monștri”, filmul scris și regizat de Marius Olteanu, a obținut o nouă distincție la cel mai important festival de film din Muntenegru. Pelicula, care este o poveste despre compromisuri și decizii finale în viața de cuplu, a fost premiată cu Trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la cea de-a 33-a ediţie a Filmski Festival Herceg Novi.

Astfel, acest premiu vine să completeze lista succeselor înregistrate de Monştri. în lumea filmului internaţional. Mai exact, a fost singurul titlu românesc selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, debutul regizorului Marius Olteanu a fost prezentat în premieră în secţiunea Forum şi a obţinut Premiul publicului din partea publicaţiei Tagesspiegel. A fost laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia, proiectat în competiţia Tel Aviv LGBT Film Festival şi prezentat în avanpremieră românească la TIFF, unde a obţinut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut.

Premiul completează lista succeselor înregistrate de Monştri. în lumea filmului internaţional. Singurul titlu românesc selectat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin, debutul regizorului Marius Olteanu a fost prezentat în premieră în secţiunea Forum şi a obţinut Premiul publicului din partea publicaţiei Tagesspiegel. A fost laureat cu Marele Premiu la Festivalul Internaţional de Film de la Sofia, proiectat în competiţia Tel Aviv LGBT Film Festival şi prezentat în avanpremieră românească la TIFF, unde a obţinut Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru Debut, potrivit Adevărul.ro.

Din 27 septembrie, Monştri. va putea fi urmărit în cinematografele din ţară, distribuit de Transilvania Film.

Filmul, o producţie a Parada Film şi Wearebasca, prezintă o zi, posibil ultima, din viaţa unui cuplu. Dana (Judith State) şi Arthur (Cristian Popa) se află în faţa celei mai importante decizii. Ea caută confirmări. El caută companie. Împart acelaşi pat de ani buni, dar de ceva vreme nu par să mai meargă pe acelaşi drum. Care sunt şansele de supravieţuire ale unei relaţii alimentate de compromisuri şi presiuni sociale? Lipsa de asumare şi probleme de comunicare pot distruge căsnicii, dar iubirea nu naşte monştri.

Din distribuţie mai fac parte actorii Şerban Pavlu, Dorina Lazăr şi Alex Potocean. Imaginea filmului este semnată de Luchian Ciobanu, scenografia de Alexandra Alma Ungureanu Stroe, montajul de Ioachim Stroe şi designul de sunet de Ioan Filip şi Dan Ştefan Rucăreanu.

Marius Olteanu, regizor, scenarist şi producător, născut în 1979, este absolvent al Universităţii de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L Caragiale” (2004) şi National Film and Television School, Marea Britanie (2008). Prin intermediul scurtmetrajelor sale, în calitate de scenarist şi regizor, Marius Olteanu prezintă conflictul dintre viaţa privată şi cea socială şi limitările pe care acesta ni le impune. Cele mai recente filme ale sale: „Scor alb” (2015) – de la care a pornit ideea filmului „Monştri.” şi „No Man’s Land”, au fost selectate la peste 30 de festivaluri, printre care: Busan International Film Festival, Tallinn Black Nights Film Festival, Festival International du Film Francophone de Namur, TIFF.

23 recommended
34 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »