a
Fără categorie

Eduard Novak, singurul campion paralimpic din istoria României care a făcut performanță la Campionatul Mondial de paraciclism

- - 27- 137 vizualizari

Eduard Novak a încheiat Campionatul Mondial de Paraciclism pe Velodrom cu o nouă medalie. După ce a punctat în toate probele la care a participat, singurul campion paralimpic din istoria României s-a clasat pe locul al treilea în clasamentul general și a cucerit astfel o nouă medalie de bronz.

Eduard Novak a obținut nu mai puțin de trei medalii la Campionatului Mondial de Paraciclism pe Velodrom (30 ianuarie – 2 februarie 2020), competiție ce a avut loc în Canada, la Milton. După bronzul cucerit în proba de un kilometru contratimp și argintul în proba de 4 km urmărire individuală, Novak a urcat pe poziția a treia la general la finalul competiției, potrivit digisport.ro

Clasamentul a fost alcătuit pe baza punctelor obținute în cele patru probe în care a luat startul. Președintele Federației Române de Ciclism s-a clasat pe locul al 7-lea în proba de 200 m sprint, în vreme ce cursa de scratch a încheiat-o pe poziția a patra.

În 2019, Eduard Novak (43 de ani) a cucerit medalia de bronz la Campionatul Mondial de Paraciclism pe Șosea de la Emmen (Olanda).

Eduard Novak este singurul campion paralimpic din istoria României. La Jocurile Paralimpice de la Londra, din 2012, a câștigat medalia de aur în proba de urmărire pe pistă și pe cea de argint în proba de contratimp pe șosea. La ediția de la Beijing, din 2008, a cucerit medalia de argint în proba de contratimp pe șosea. La Tokyo, Eduard Novak va bifa cea de cincea participare la Jocurile Paralimpice.

27 recommended
137 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »