a

Raisandra, marea speranță a tinerei generații de muzică ușoară: ”Atunci când ai un țel, totul decurge natural!”

- - 46- 1139 vizualizari

Ariana Raisa Andra Dinu, cunoscută ca Raisandra este imaginea desăvârșită pentru a reda povestea unei tinere Românii. La doar 13 ani a fost desemnată în cadrul World Championships of Performing Arts, Hollywood una dintre cele mai talentate voci de muzică ușoară. Copilul-minune, așa cum este denumită de întreaga presă din țara noastră, nu lasă ca pe vise să se depună praful. Ambiția, munca fără oprire și încrederea în sine sunt uneltele de care nu se lipsește nicăieri, oriunde merge în lume.

 

Are deja un CV bogat, deși este un copil ca toții copiii. Rezultatele obținute sunt dovada că și-a luat joaca în serios și nimic nu o mai poate opri din drumul său. S-a remarcat în Italia la 8 ani unde a fost câștigătoarea trofeului Sanremo Junior, apoi a încântat publicul spectator de la Gala de Film de la Cannes. Timp de 3 ani consecutiv, cu eforturi imense din partea mamei în special, s-a prezentat în America la concursul mondial de talente adunând 12 medalii și Placheta de Aur de Campion Mondial pe voce.

 Momentul culminant a fost atunci când am fost cooptată de Romeo Johnson, profesorul de canto al regretatului Michael Jackson într-un proiect de anvergură. TEDDY RILEY, compozitorul pieselor lui Michael Jackson( Remember the time, Jam, In the closet etc), Lady Gaga, Bobby Brown,- îmi va compune o piesă anul viitor, videoclipul filmându-se în Las Vegas.

Într-o lume a copilăriei asaltată de tehnologie, Raisandra reușește să îmbine perfect activitățile școlare cu cele artistice, astfel încât să nu neglijeze nicio parte. Nu este deloc o apariție întâmplătoare, ci este modelul fără cusur pentru a reprezenta tânăra generație din zilele noastre. Activitățile artistice au devenit rațiunea de a fi pentru Raisandra, astfel pe lângă muzică, invață pianul, face modelling, dar și actorie. Pasiunile sale s-au transformat în stil de viață. Tot greul îi revine mamei, cea căreia i-a oferit suportul necondiționat, dar rezultatele copilei sale  îi fac inima să strălucească, încât oboseala și toate cheltuielile financiare devin insignifiante.

Cine ești și încotro te îndrepți?

Mă numesc Ariana Raisa Andra Dinu, cunoscută ca Raisandra (marcă înregistrată), am 13 ani și sunt elevă în clasa a VII-a la Liceul Teoretic “Jean Monnet”, București și mă îndrept spre o carieră artistică.

Cum te vezi prin ochii proprii?

Eu mă văd o fată ambițioasă, muncitoare și încrezătoare în viitor.

Cum reușești să îmbini activitățile școlare cu cele din domeniul artei?

Atunci când ai un țel, totul decurge natural. Activitățile școlare se armonizează perfect cu cele din domeniul artistic atât timp cât le fac cu pasiune.

Pe lângă voce, deții și alte abilități. Cum reușești să le faci pe toate? Câte ore pe zi dedici tuturor acestor activități? Cum te împarți?

Pe lângă voce, mai fac și pian, modelling, reclame TV, actorie. Un artist trebuie să dispună de un pachet complet: vocea pune în valoare piesa, pianul mă ajută să o cânt corect, modelling-ul este important pentru ținuta și încrederea de sine, iar actoria mă ajută să intru în rolul piesei, indiferent de genul muizcal. Nu am apreciat niciodată timpul petrecut pentru studiu atât timp cât este din plăcere. Nu trebuie să mă “împart” pentru aceste activități, ele sunt strâns legate. Cred că tot greul îi revine mamei care este șoferul meu.

Dacă ar fi să definești în trei cuvinte ce înseamnă muzica pentru tine, care ar fi acelea?

„Bucuria de trăi frumos!”

Ce sentimente te încearcă atunci când ești pe scenă?

Emoție. Fericire. Împlinire.

Ai avut de-a lungul parcursului tău numeroase momente strălucite. Dar ai întâmpinat și provocări?

Evident că am întâmpinat provocări, doar fac parte din viață și mă ajută să devin puternică și totodată să mă autodepășesc.

Câte sacrificii presupune muzica atât pentru tine ca copil, dar și pentru familia ta?

Sacrificiile ca și copil sunt drumurile lungi și obositoare, iar pentru mama-eforturile financiare evoluției mele.

Ai câștigat 4 medalii de aur și placheta de campioni în America. Este cel mai înălțător punct în care ai ajuns. Consideri că acesta a fost momentul care ți-a schimbat viața? Motivează în câteva idei de ce.

Primul moment care mi-a schimbat viața a fost câștigarea Trofeului Sanremo Junior, Italia la 8 ani, continuând apoi cu invitația de a cânta în Gala de Film de la Cannes, urmată de participarea a trei ani consecutiv la concursul mondial de talente, World Championships of Performing Arts, Hollywood unde am adunat 12 medalii (7 de aur, 3 argint , 2 bronz) și Placheta de Aur de Campion Mondial pe voce, secțiunea Muzică ușoară.

Momentul culminant a fost atunci când am fost cooptată de Romeo Johnson, profesorul de canto al regretatului Michael Jackson într-un proiect de anvergură. TEDDY RILEY, compozitorul pieselor lui Michael Jackson( Remember the time, Jam, In the closet etc), Lady Gaga, Bobby Brown,- îmi va compune o piesă anul viitor, videoclipul filmându-se în Las Vegas.

Guvernăm în viață în jurul unor valori. Care sunt cele mai importante considerente primite în sânul familiei și le-ai luat cu tine peste tot?

Respectul, modestia și credința în Dumnezeu.

Cu siguranță, le ești recunoscătoare părinților. Ce îi transmiți mamei prin intermediul nostru? Dar tatălui?

Mamei îi mulțumesc pentru ceea ce sunt, iar tatălui meu îi urez multă sănătate oriunde s-ar afla. Care este țelul tău cel mai mare în viață?

Să-mi îndeplinesc visul de a deveni un artist consacrat.

46 recommended
1139 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Tanase Emma