a

Un român, desemnat CEO-ul anului în Canada. Cine este Călin Rovinescu și ce salariu încasează

- - 26- 236 vizualizari

Călin Rovinescu, președintele și directorul executiv al Air Canada, a fost numit CEO-ul și strategul anului de către Globe and Mail. Este a doua oară când primește acest titlu.

Românul ocupă funcția de președinte și director executiv al Air Canada de la 1 aprilie 2009, iar salariul său se ridică 11.115.000 de dolari canadieni, adică aproximativ 8,2 milioane de dolari.

Rovinescu a fost numit strategul anului şi CEO-ul anului de publicaţia The Globe and Mail.

A făcut studii de drept la Universitatea din Ottawa pe care şi le-a completetat la Universitatea din Montreal. Timp de 20 de ani a lucrat în cadrul firmei de avocatură Stikeman Elliott, specializându-se în corporate finance, fuziuni şi achiziţii.

„Încă de la începutul carierei mele ca avocat, partenerii firmei mi-au acordat multe responsabilităţi. A fost un lucru care mi-a dat curaj, multă încredere de a încerca diferite strategii, de a-mi asuma riscuri, mereu calculate, dar şi de a-mi asuma răspunderea”, a precizat pentru ZF Călin Rovinescu.

26 recommended
236 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »