a
Fără categorie

Cursurile antiplagiat devin obligatorii în universităţi

- - 31- 58 vizualizari

Cursurile de etică şi integritate academică devin obligatorii pentru toţi studenţii care vor începe un masterat sau doctorat în acest an. Este prima decizie a noului ministru al Educaţiei, care a semnat un ordin în acest sens.

Valentin Popa spune că era nevoie de un astfel de curs pentru că masteranzii şi doctoranzii trebuie să deprindă cunoştiinţele necesare în redactarea unei lucrări ştiinţifice. Cursul de etică este opţional pentru cei care urmează o facultate.

Ministrul precizează că are toleranţă zero faţă de abaterile de la normele de etică şi deontologie universitară.

O altă poziţie avea ieri Valentin Popa, după audierea din ce a comisia de învăţământ. Noul şef de la Educaţiei spunea că se acordă prea multă importanţă plagiatelor şi că nici legea nu spune clar unde trebuie puse ghilimelele.

Imediat după acea declaraţie, rectorul Universităţii Bucureşti, Mircea Dumitru, şi-a dat demisia din Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare.

31 recommended
58 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »