a

Mădălina Anea, actriță: “Sunt extrem de legată de țara în care m-am născut”

- - 37- 844 vizualizari

Actrița din Suceava are o frumoasă carieră în teatrul independent din București, dar și o frumoasă carieră internațională în lumea filmelor și serialelor. A petrecut mult timp în Los Angeles și Londra, dar cel mai bine se simte în România, așa că aici rămâne.

Un articol de Andrei Crăciun  

Drum. Mădălina Anea, actriță. De unde vine Mădălina Anea și unde vrea ea să se îndrepte? Să privim un pic în urmă către devenirea Mădălinei Anea. Cum s-a format actrița de astăzi?
M-am născut la Iași, dar am crescut în Suceava. Am copilărit mult la țară, prin tot felul de sate superbe, pe unde s-au plimbat bunicii mei, de la munte și câmpie, la mare, lângă 2 Mai. Am fost un copil foarte fericit, care a alergat mult, care s-a julit în genunchi și care a băut apă din fântână, care s-a jucat printre flori și s-a cățărat prin copaci. Apoi a urmat o adolescență în care am descoperit lectura și pictura, oamenii și iubirea, muzica și filmele. Și abia foarte târziu teatrul, pentru că acasă la Suceava nu am avut teatru mulți ani. Cred că așa m-am format, pe scurt. A! Și o familie care mereu m-a încurajat să fac ce mă face fericită. Mereu!

Spectacole. Să mergem și mai departe. În ce spectacole ați jucat în stagiunea trecută și ce urmează de la toamnă? Unde să vină publicul spectator să o vadă pe Mădălina Anea, apetitul odată deschis după citirea interviului?
Stagiunea trecută se va repeta, pentru mine, și în anul ce vine… Așa că ne întâlnim la Unteatru, unde joc în ‘Are nevoie de multă atenție’ și ‘Chelnerul mut’, regia Sânziana Stoican și scenografia Valentin Vârlan, ‘Pescărușul’ în regia lui Andrei Șerban, apoi ‘Unchiul Vanea’ la teatrul Toma Caragiu, Ploiești, montat tot de Sânziana si Valentin. Mai încep ceva în toamnă, la Unteatru. Vorbim mai încolo despre asta.

Un serial belgian, o producție americano-chinezo-germană și un film realizat de Netflix

Video. Carieră internațională, filme de cinema, seriale de televiziune – cum stăm cu consacrarea în lumea video?
Stăm bine! Hahaha! Astept premiera unui serial belgian în care am jucat în primăvară, în septembrie voi face parte dintr-un proiect foarte frumos, o producție americano-chinezo-germană, mai astept premiera unui film realizat de Netflix…

Țara. Ce relație are Mădălina Anea cu țara noastră? Se simte bine aici, îi place, vrea să emigreze și să nu mai audă de noi niciodată? Cum vede ea viitorul României? Și mergând și mai departe, cu lumea cum stăm – ne îndreptăm într-o direcție greșită?
În ultimii trei ani am călătorit foarte mult, am ‘trăit’ chiar în Londra si Los Angeles. M-am îndrăgostit de locuri exotice si mai puțin exotice, mi-am făcut prieteni minunați și chiar o familie! Dar am constatat că mie mi-e bine aici, acasă. Sunt extrem de legată de țara în care m-am născut, iubesc Bucureștiul, iubesc teatrul în limba română. Vreau să călătoresc toată viața, să joc în proiecte pe tot globul, dar să mă întorc mereu acasă.

Cetatea. Implicare civică, cetățenească. Votează Mădălina Anea? Protestează? Se implică în viața cetății? Cum și de ce?
Cetățeana Mădălina votează, da. Mai și protestează. Nu-mi place să vorbesc despre politică, nu-mi face bine. Sper doar să devenim un popor unit, să ne iubim și să ținem unul la altul, să susținem educația și frumosul, să fim mândri de cine suntem și să ne purtăm de grijă, nu să ne dăm în cap. Asta e valabil pentru întreaga lume… Și sper să reușesc, prin proiectele din care fac parte, teatru sau film sau televiziune, să promovez măcar un pic aceste gânduri ale mele, să povestesc oamenilor ce simt și cum văd eu lumea în care trăim. Sper.

Idoli. Are Mădălina Anea idoli? Către cine se îndreaptă privirile admirative ale actriței? Ca cine voia să fie atunci când era mică?
Admir foarte mulți oameni, de la artiști la inventatori, la medici și apărători ai dreptății, părinți și bunici, admir oamenii care iubesc ceea ce fac și se trezesc dimineața fericiți că trăiesc, oamenii care transmit bucurie prin ceea ce fac zi de zi, oricare ar fi domeniul. Nu am vrut niciodată să fiu ca cineva anume. Dar colecționam postere cu muzicienii care îmi plăceau la momentul respectiv, sau cu actori și actrițe, mi-erau dragi, îmi plăcea să mă uit la ei, mi se părea că meritau să fie apreciați și ‘lipiți’ pe pereții camerei unei adolescente care visa și ea ca la un moment dat, să ajungă să povestească cuiva, undeva, ceva frumos despre lume, prin intermediul actoriei.

Tineret. Ce tineri ne recomandați din lumea noastră artistică, să-i promovăm în site-ul nostru, să vadă cetățeanul că nu mai avem noi actorii de altădată, dar îi avem pe cei de acum, ceea ce nu e tocmai puțin lucru. Cuvânt de încheiere, povață pentru cei care vin din urmă, de ce nu? Mulțumesc.
Avem! Mulți colegi de-ai mei sunt atât de mișto, merită să-i căutați prin teatrele din București și din țară, pentru că au un suflu și o energie minunate. Vă veți da seama cine sunt, că sunt tineri. Veniți la Unteatru! Restul va veni de la sine… Și faceți doar ce iubiți, că merită. Mulțumesc!

CITAT
Vreau să călătoresc toată viața, să joc în proiecte pe tot globul, dar să mă întorc mereu acasă.
Mădălina Anea, actriță

 

37 recommended
844 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Andrei Craciun