a

Florin Rizea, jandarmul care a pictat o grădiniță: ”Am această pasiune de mic. Le-am făcut un cadou copiilor, la început de an şcolar!”

- - 40- 83 vizualizari

Plutonierul-major Rizea Florin, în vârstă de 36 de ani, a impresionat o țară întreagă după ce a decis să le facă un cadou inedit copiilor înscriși în cadrul unei grădinițe din Târgoviște.

Pasionat de pictură, jandarmul a pictat pe pereţii unităţii şcolare personaje cunoscute din benzile desenate sau eroi din filmele de acţiune.

Astfel, prichindeii de la o grădiniță din Târgoviște au avut parte de o surpriză pe cinste, întrucât personajele lor preferate din desenele animate erau pictate pe pereții și pe gardul grădiniței lor.

Picturi înfăţişând personaje îndrăgite din desenele animate şi-au găsit locul pe gardul împrejmuitor din curtea Grădiniţa „Carmen Sylva” din Târgovişte. A rezultat un spaţiu vesel, primitor şi plin de viaţă. Jandarmul Florin Rizea este pasionat de pictură încă din copilărie şi consideră că a făcut un cadou pentru generaţiile de copii care îşi încep educaţia în acest loc, potrivit Adevărul.ro.

Cine este jandarmul Florin Rizea

Plutonierul-major Rizea Florin este absolvent al Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa din anul 2005, scrie adevarul.ro.

”Eu am această pasiune a pictatului încă de mic, de pe băncile şcolii. Am urmat cursurile Şcolii Populare de Arte din Târgovişte, sub îndrumarea domnului profesor Mihai Şerbănescu. Nu pictez pereţi de mult timp. Am pictat un perete al fetelor mele şi atunci am văzut că îmi iese. La Grădiniţa «Carmen Silva» am ajuns din întâmplare să pictez. Unitatea Şcolară fiind vecină cu noi, am zis să facem ceva acolo, să îi ajutăm. Le-am făcut un cadou copiilor, la început de an şcolar”, a spus jandarmul, citat de adevarul.ro.

Părinţii şi copiii s-au bucurat de surpriză, iar cei cei mici şi-au adus şi ei contribuţia la înfrumuseţarea gardului: au făcut mozaic cu mâinile pe un panou, pentru amintire.

40 recommended
83 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »