a

Carol Șanta, românul care adună medalii pentru Kenya: ”Mi-a fost foarte greu să mă adaptez!”

- - 37- 119 vizualizari

Carol Șanta este un antrenor român de atletism care scrie istorie într-o orășel din munții din vestul Kenyei. Trăiește acolo de opt ani și, din păcate, nu plănuiește să se întoarcă în țară în perioada următoare.

Cunoscut sub numele ”Ambulance man”, așa cum îi spune familia kenyană, pentru că merge cu mașina lui albă ca o salvare pe dealuri și la final adună atleții obosiți, după antrenamente grele, Șanta a adunat multe medalii la campionatele europene și mondiale cu atleții săi. Îi lipsește, însă, o medalie olimpică, dar la ea se gândește în fiecare zi, când își începe antrenamentele la ora șase dimineața, potrivit Libertatea.

Deși i-a fost foarte greu să se adapteze, Șanta reușește acum să face performanță și vrea să stea cât poate de mult.

”Mi-a fost greu să mă adaptez. Nu m-am gândit când am ajuns aici că voi sta atât de mult. Am înțeles repede că dacă vreau să fac performanță, va trebui să locuiesc aici. Am ajuns cu un proiect al federației turce de atletism aici, acum fix opt ani, în octombrie 2011.”, a mărturisit bărbatul căruia kenyenii îi mai spun ”coach Santa” ori chiar ”Santa Claus”.

Citește continuarea articolului, aici!

37 recommended
119 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »