a

Un român care trăiește în Italia a câștigat o medalie de bronz la Campionatul național de dans paralimpic

- - 28- 15 vizualizari

Tudor Crișan, un român în vârstă de 52 de ani, a scris istorie la Campionatul național de dans paralimpic din Italia, unde a câștigat o binemeritată medalie de bronz.

Dansul și muzica vindecă întotdeauna” este deviza lui Tudor Crișan, un fost șofer român de camion care trăiește Sorbolo Mezzani, provincia Parma și de câțiva ani are nevoie de ajutorul unui scaun cu rotile pentru a se deplasa. Asta nu l-a împiedicat însă pe Tudor să se înscrie la o școală de dans și să participe zilele trecute la primul lui concurs unde a și câștigat medalia de bronz

„Am acceptat să fac parte din acest grup de dans nou format la Parma din curiozitate și din dorința de a face mișcare, îmbinând utilul cu plăcutul. După numai o lună și ceva de antrenamente s-a ivit ocazia de a participa la campionatele naționale absolute de dans sportiv de la Foligno, din 2 februarie, unde echipa noastră a câștigat 3 medalii: una de bronz, a mea, și două de argint.”, a declarat el, potrivit rotalianul.ro.

Tudor Crișan a ales să se mute în Italia în urmă cu 16 ani, când s-a angajat ca șofer pe camioane de mare tonaj. La scurt timp, însă, el a început să se imtă rău și a fost dus de urgență la „Ospedalle Maggiore” din Parma cu diagnosticul la internare de meningoencefalită. După analizele medicale care au urmat s-a dovedit că diagnosticul era greșit.În urma unor investigații amănunțite, însă, s-a stabilit că stafilococul auriu MRSA care i-a provocat infecții la plămâni, inimă, rinichi și măduvă, iar din cauza compresiunii asupra măduvei spinării a paralizat.

Chiar dacă a trecut prin momente dificile, el continuă să lucreze la birou, unde ține evidența reprațiilor, revizii și alte acte pentru autocamioane, iar în timpul liber mai participă la concursuri.

28 recommended
15 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »