a

Mihaela Velicu, actriță și antreprenoare: ” Îmi pun mai rar întrebarea ce va fi mâine? Nu știu, voi vedea. Iau viața zi cu zi, câteodată oră cu oră” 

- - 51- 295 vizualizari

Mihaela este actriță freelancer, una dintre cele mai apreciate din tânăra generație. În starea de urgență, cu teatrele închise, Mihaela a trebuit să ia o decizie cu privire la viața ei. Să vedeți ce a făcut.

Andrei Crăciun

Mihaela Velicu, actriță și mai nou antreprenoare. Cum și de ce? Care e povestea KM5 (de la ce vine numele?) și ce vrei să faci dumneata cu acest nou business zămislit în pandemie? Te-ai apucat să faci lumânări parfumate și să le vinzi pe internet, bravo! Faci angajări?

Povestea a început ca o joacă în timpul stării de urgență. Am vrut să îmi comand lumânări parfumate de pe net, m-am oprit și mi-am zis “hai să încerc să mi le fac singură, n-o fi așa greu”. Timp am destul… Îmi plac mult lumânările parfumate într-o casă, cred că ajută mult la relaxare, îți dau senzația de cămin, de ceva plăcut, intim. M-am documentat luni bune și am greșit sute ca să iasă. Am reușit să le fac naturale, fără parafină, aditivi sau coloranți. Practic, sunt non-toxice. Și, pentru că am oameni pe lângă mine care m-au încurajat să fac și pentru alții, am ajuns la KM 5 

Oamenii ăștia sunt: George Rotaru, care mă ajută la vânzări, Irina Marinescu, Crina Semciuc, Andrei Runcanu, care mi-a făcut niște fotografii superbe, Vlad Bîrzanu, cu care am umblat prin tot Bucureștiul după recipiente, Theodor Iamandi a facut site-ul și cei de la Other Stage Studio s-au ocupat de etichete; sunt niște oameni minunați, creativi și foarte atenți să iasă ce îți dorești.

Numele brandului se datorează Irinei Marinescu care m-a întrebat “da’ tu în ce cartier ai copilărit?” Și așa a ramas. KM5.  N-am mai căutat nume, a fost perfect, Irina!

Îmi doresc să aduc măcar un zâmbet celor care aprind lumânările KM5. Poate unii își vor aduce aminte de copilărie, alții de o iubire, unii de un acasă sau de un cuptor încins plin cu plăcinte. Nu fac angajări, încă! Dar îmi doresc tare să fie nevoie și să îmi permit.

Cum te-a ajutat făcutul de lumânărele să scapi de stresul provocat de starea de urgență?
Acum îmi dau seama că m-a ajutat enorm. Mi-a mutat atenția de la știri, de la orori și incertitudine. Parcă îmi pun mai rar întrebarea “ce va fi mâine?”. Nu știu, voi vedea. Iau viața zi cu zi, câteodată oră cu oră.

Care e rolul prietenelor dumitale, actrițe și ele, Alina Rotaru  și Raluca Aprodu, în această întreprindere?
Ele au fost și sunt stâlpii mei de ani buni și datorită lor KM5 a avut start și merge. Ele sunt creierul acestui proiect. Raluca scrie toate textele și numește toate lumânările (e pe partea de copyright) și Alina se ocupă cu tot ce înseamnă întreținere site, rețele de social media, învață și programare și foto și tot ce trebuie pentru promovare.

O să ajungem să te vedem prin topurile femeilor de afaceri de succes sau care e planul?Lumânărele parfumate n-aveam noi pe lume?
Nu știu ce să zic. Îmi doresc să ajungă cât mai multe lumânări în cât mai multe case și mai vedem de acolo ce se întâmplă. Recent, cineva care a cumpărat o lumânare mi-a spus că soțul ei a intrat în casă și i-a spus: “Mmm, ce bine miroase în casă!” Pentru mine e suficient momentan. Cred că acum, mai mult ca oricând, e nevoie de ceva care să nu dăuneze sănătății. De asta m-am ocupat. Sunt non-toxice, din ceară de soia 100% naturală. Vaccin sigur nu inventez.

Cu sfânta scândură ce ai de gând? Părăsești lumea artistică pentru dura lume antreprenorială? Cochetezi cu ideea să pleci vreodată de pe scenă? Și dacă da, de ce?
Nu m-am gândit niciodată să părăsesc scena și nu cred c-o s-o fac. Sper să n-o fac niciodată. Știu că o să joc atâta timp cât o să iubesc să fac asta și cât o să mi se ofere roluri. Momentan programarea spectacolelor e incertă. Se anulează, se reprogramează, se anulează din nou. Ma adaptez cum pot. Îmi este foarte dor să joc, îmi este dor să ajung la o repetiție, să am o lectura… mi-e dor.

Țara. Ce gânduri te mai animă cu privire la țara noastră, Mihaela? Zi-ne despre viitor, mai ales că tocmai ce a fost și ziua ta (la mulți ani!).

Mulțumesc frumos. Cred că ce se întâmplă în țară cu acest virus e ca un “reminder” că nu ești singur pe lume. Că acțiunile tale pot avea un mare impact asupra celorlalți. Că e nevoie de atenție și grijă la cum alegi să trăiești pentru că nu știi niciodată ce poate împrumuta altul de la tine. Hai sa purtăm masca aia pe nas. Măcar atât.

Acum spune-ne, totuși, unde să te venim să te vedem la teatru, că s-a dat voie, s-a ieșit din starea de urgență, suntem doar în alertă.
Singurul spectacol de care momentan sunt sigură că se va juca e “Steaua fără nume” pe 31 octombrie si 1 noiembrie la Teatrul Dramaturgilor Români, direcția de scenă Victor Ioan Frunză. Abia aștept!

CITAT
Acest virus e ca un reminder că nu ești singur pe lume, că acțiunile tale pot avea un mare impact asupra celorlalți.
Mihaela Velicu, actriță și antreprenoare

51 recommended
295 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Andrei Craciun