a

Geanina Munteanu, fata care a dus broderia la Oracle: ”Cos doar atunci când simt!”

- - 10- 45 vizualizari

Geanina Munteanu, o tânără care lucrează la Oracle, ca specialist IT, și-a redescoperit pasiunea pentru cusut pe care a deprins-o chiar de la bunica ei, Ileana, care a crescut-o până la șapte ani și cu care a lucrat prima ei broderie, o pernuță de ace cu care mamaie Ileana s-a mândrit ani la rând.

Ani de zile, Geanina nu a mai cusut nimic. A cochetat cu pictura, dar a renunțat după ce un profesor nu i-a apreciat lucrarea. După ce bunica din Moldova nu a mai fost pe lume, Geanina s-a gândit să se reapuce de cusut și să lase să ajungă în casa ei, în cămășile ce ieșeau din mâinile ei, liniștea și bucuria cu care bunica din Moldova își îmbogățea cusătura. Astfel, în cinci ani, ea a cusut patru cămăși, iar acum are în plan să se ocupe de alta, potrivit Life.ro.

Cum ai decis să mergi spre IT?

De prin școala generală mi-am dat seama că sunt atrasă mai mult de matematică, de geometrie, în special, de științele exacte și am decis să dau admiterea la Liceul „Iulia Hașdeu”, la profil de mate-info.

Îmi imaginez că am avut și norocul de a avea profesori foarte buni. Mi-l amintesc pe proful de mate din liceu, care cred că m-a făcut să înțeleg, să iau totul logic. E adevărat că trebuiau reținute tot felul de formule, sin, cos, tangentă, cotangentă, dar o dată reținute acestea, restul decurge logic.

După Bacalaureat aveam de ales între Facultatea de Matematică și Politehnică, am dat examen la amândouă, dar fiindcă la Poli ar fi trebuit să intru la locurile cu taxă, am ales Universitatea și Facultatea de Mate-Info. Iar aici am ales din nou, fiindcă mi-am dat seama că nu am răbdarea necesară unei profesoare, așa că mai bine mă mut cu arme și bagaje la informatică.

Îmi place foarte mult să citesc, îmi place să pictez dar nu m-am simțit niciodată în elementul meu scriind și compunând poezii. Însă în prejma sinusurilor, cosinusurilor, sferelor m-am simțit foarte confortabil. Mi-au fost foarte clare de la început.

În ultimul an de facultate m-am angajat la IBM, în departamentul de support, după care m-am mutat la Oracle, iar de 11 ani lucrez acolo.

A fost cineva din familie matematician?

Știu că și mamei mele tot matematica i-a plăcut. De fapt, chimia i-a plăcut în mod deosebit. Nu a apucat să aprofundeze, niciunul dintre părinții mei nu a urmat o facultate, dar cred că și-ar fi dorit foarte mult.

Mama mă ajuta cu temele la matematică, lucram din culegeri și îmi-aduc aminte de culegerea lui Gheba după care lucram pentru examene.

Ce visai tu să fii?

Ca toți copiii, când eram mică visam să devin doctoriță. Mai târziu am fost destul de nehotărîtă, fiindcă știam că-mi place partea asta mai reală, dar nu știam ce aș putea face cu ea. Iar finalmente cred că am avut mult noroc de am ajuns să fac niște lucruri care-mi plac foarte mult.

Și între ritmul de muncă de corporație și cel de cusut, când ești numai tu, cu gândurile tale, în care dintre ele te simți mai firească?

Cred că ritmul meu este ăsta mai domol. Nu sunt foarte grăbită din fire. Poate din acest motiv durează un an să cos o cămașă.

Poate la birou mă mai forțez să rezolv o problemă, dar să cos nu m-am forțat niciodată.

La cămașă nu mă grăbește nimeni, stau la ea în voie și pot să cos doar atunci când simt. Iar dacă am câteva ore libere și nu-mi face plăcere să cos, nu mă apuc. Fac altceva, pictez, de pildă.

Care este întreaga poveste a Geaninei, află aici!

10 recommended
45 vizualizari
bookmark icon
Alte articole de

Viitorul Romaniei


Bookmark?Remove?

Povestea profesoarei care a schimbat sistemul de învățământ din România. Violeta Dascălu: „Sistemul permite multe lucruri dacă vrei. Poți să te plângi sau poți să le faci”

-

Violeta Dascălu, directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” este una dintre puținele persoane care încearcă, într-adevăr, să schimbe fața învățământului din România, impunând proiecte alături de ONG-uri și instituții de stat. Poartă o dragoste de... Mai mult »